呢间小店睇落简单,但食物实在系惊喜连连!今次食咗款超值猪扒饭,肉质嫩滑肥瘦适中,香煎到啱啱好,啖啖肉咬落去真系juicy到不得了。饭上面撒咗啲脆葱花,口感同味道层次提升咗唔少。同埋啲青菜?哇,炒得脆翠入味,唔会得个色无个味!佢地啲菜肉同饭嘅比例控制得好好,一路食都唔会觉得腻,口口生津。至于跟餐嘅金黄薯条,外脆内软,唔会过于油腻,跟啲自家制嘅番茄酱一捞?咪就perfect match啦!手工柠檬茶真系清新提神,饮落去酸甜适中,系呢个夏天里面嘅一抹清凉。总之如果想觅得一个舒心食堂,呢度绝对值得一试。重点系食物质素同服务态度都正,真系一啲都唔马虎😊!下次一定要约埋班friend再嚟开开心心食饭🥢🍚🌿。