2019-06-11 812 浏览
今日落雨湿湿,应该无咁多人出黎食lunch啩⋯ 🤔😅 (因为之前同事带我地黎到呢间台湾料理餐厅系好多人,要等位架!🙈)大家都知香港系寸金尺土,依家好多食肆都系枱贴枱,但今日呢间可以话好有空间感😌,楼底唔只够高,枱櫈都好整洁。 由于有唔少选择,大家都变左「选择困难症」🤣,终于点好喇!😏👍🏻同事A: 桥田招牌红烧牛肉面(半筋半腩二十四小时73度低温慢煮)见个名就睇得出佢地对食物嘅讲究,果然汤底浓而唔口渴,牛肉系软而唔会好肥,好味!👍🏻😋 我:都系同上但系我钟意食新竹米粉😍 👍🏻👍🏻👍🏻 (份量好足够,所以我食唔晒,浪费左⋯🙈, 下次要少份量先得喇)😉同事B: 盐烧鲭花鱼便当鲭鱼(半边 - 起左骨架,好细心呀!)虽然系盐烧,但味道唔会咸,而肉质系好软滑,所以全部食清光😏👍🏻饮品:虽然要加钱(+$12),但好大杯,好足够架,味道唔会太甜,抵饮!😍 我地会再黎帮衬呀!👍🏻😃

我:都系同上

同事B: 盐烧鲭花鱼便当