2018-04-22
假期唔愿出去,决定留在元朗食好西🤤🤤🤤呢间手撕鸡米线大大话话至少食左十年,由佢之前未装修冷气机成日滴水,到装修完士士正正😂 我都有份贡献唔少钱😂今日得闲就帮你打篇食评啦!话说以前响图书馆自修室最期待就系lunch黎食手c鸡米线,介绍过唔少朋友黎,即使隔左咁耐到宜家佢地都会间唔中黎食,熟嘅程度系暗地里我地会帮啲职员起花名😂😂😂(起咩花名梗系唔话你地知啦😝)大家记住「手撕鸡小窝米线」同「手撕鸡米线」系两样野来的!「小窝」呢两个字好重要,小妹觉得「小窝」有埋啲韮菜,酸菜,芽菜,肉碎,芫茜后,味道嘅层次丰富好多,啲肉碎爆过后好香,有少少酸少少辣咁,又有啲菜咬下,好有口感; 佢嘅味道呢几年有少少调整过,再一期系可以拣麻辣定香辣,而最一开初系麻辣啲,啲鸡撕得细啲同真系似撕啲,其实我最钟意都系最初初嘅味多啲,不过宜家都ok的,间中都会好挂住想放假过黎食😝👍🏻黎开元朗嘅朋友仔不妨试下,好似屯门都有分店架!