2021-10-09
早排支持良心小店黎到旺角嘅深宵食堂,地点非常就脚系信和中心斜对面疫情好耐无返乡下,一入到黎就好有日式居酒屋感觉,同三五知己黎饮返杯食下野都真系唔错架😁食物选择好多,而且价钱都比较相宜,我地就先试左唔同嘅串烧过下口瘾先😆➡️”豚肉露荀卷”,豚肉烧得岩岩好仲好,露荀吸哂肉汁,想当唔错➡️”大葱鸡肉卷”,鸡肉仲好嫩滑,加埋大葱嘅味道就更加惹味😋➡️”厚烧牛舌”,事先腌制好嘅牛舌非常入味,仲烧到好淋,口感唔错,值得一试,不过好如再厚d就更加理想😝😝➡️”芝士年糕”,虽然叫咗都可能要等耐d,但等系值得架😂外皮烧到好脆身,入面系溶哂好邪恶嘅芝士,系好食嘅👍🏻👍🏻 (不过返去又要跑多几圈🤣)最后叫咗两碟主食,分别系京葱牛舌饭 (到底有几钟意食牛舌?😆) 同黑松露炒乌冬➡️”京葱牛舌饭”其实份量真系几多,牛舌虽然系薄切但味道都几唔错,加埋日式酱汁同京葱都几惹味😁不过最值得一试嘅系➡️”黑松露炒乌冬”,一黎到见到黑松露好似唔洗钱咁成碟都系已经吓亲😂基本每条乌冬都会有黑松露,面身都够弹牙加埋炒到好香嘅蘑菇鸡肶菇等等都好夹,真心推介😍