2022-06-23 1288 浏览
行过闻到好香麻油味,深深咁吸引左我同朋友黎到呢到餐厅食晚饭,餐厅主打炸物天妇罗丼饭。卖相十分吸引。行入去先知餐厅环境都好大,和风装潢,坐位宽阔,用QR CODE 自行落单。黎到先知原来咁香既味道系来自日本特制高胡麻油,所制成的天妇罗芳香扑鼻及色泽会较深。真系色香味俱全。车海老软壳蟹天丼呢个天丼真系用料好丰富,而且好大碗,有车海老、软壳蟹、海苔、荚豌豆、小柱鱿鱼天妇罗饼、温泉蛋。餐厅追求每件天妇罗都能适量沾有酱汁。所以并唔需要提供额外酱汁都好好味,炸物沾上古早秘传酱汁后都好香脆,温泉蛋伴上软壳蟹,份外鲜甜。真系好滋味。成碗睇落就系奢华多食材。 迷你天丼, 稻庭乌冬稻庭乌冬面质好幼身,入口顺滑,汤底有好清新既鲣鱼汤味,加上配料,令整个乌冬都好有层次感。系上菜前店员就将乌冬既配料盒送上,相当客制化可以配合自己既喜好去配搭,有葱花、海带、天妇罗碎、同埋半熟温泉蛋,当日咁岩鲣鱼花无哂,职员都有问我地要唔要转冷乌冬。迷你天丼,都有好多炸物,菇菌、海老、南瓜、海苔、仲有温泉蛋。海老肉质弹牙又肥美,食得出好新鲜鲜甜,肉身厚。海苔薄薄一件好香口‧成个套餐既份量刚好,食哂就留意到碗底部份,仲印有餐厅名,特

车海老软壳蟹天丼

迷你天丼, 稻庭乌冬

海老肉质弹牙又肥美,食得出好新鲜鲜甜,肉身厚。海苔薄薄一件好香口‧成个套餐既份量刚好,食哂就留意到碗底部份,仲印有餐厅名,特意做成空心设计,为更能保持碗中食物的温度。