2015-06-04
话说先前生日 有两位姐妹请我食餐生日饭由于我除了系绿茶控之外 仲系一个芝士控所以佢地揾到呢间 "Babbo Trattoria"呢间0的芝士系可以无限添加的,,,我相信芝士控听到会立即心心眼当日做紧活动 只要食满$500 就会送枝红酒哈哈 其实我地3位都系极少饮酒的 但见到系送就开心饮下必叫 凯撒沙律 ($108)内有生菜,,,烟肉片,,,面包粒,,,蛋黄制成的酱汁&橄榄油↓↓↓ 呢张系刨芝士前 ↓↓↓到左之后会有人即席系我地面前刨芝士呢个芝士大有名堂,,,是Grana Padano获D.O.P.认证的Grana Padano在意大利是第二受欢迎的芝士佢个芝士味香浓芝士,,,好有奶香味芝士舖系生菜上,,,,之后将生菜切散生菜好新鲜好爽好脆加埋Grana Padano芝士同酱汁一齐 正正子呢~香煎巴拿马火腿带子 ($158)带子配巴拿马火腿来食都系第一次!!火腿咸咸地脆脆地包住个带子 外脆内软而且又带子好清!!拿坡理蕃茄海鲜炖饭哇~!! 海鲜多过饭呢~!!蕃茄令我好开胃tim综合芝士Formaggi芝士味好浓,,,咬起来有芝士丝还有另一种食法,,,就是可以淋上蜜糖食蜜糖甜甜地加上芝士咸咸
由于我除了系绿茶控之外 仲系一个芝士控
所以佢地揾到呢间 "Babbo Trattoria"
呢间0的芝士系可以无限添加的,,,我相信芝士控听到会立即心心眼 当日做紧活动 只要食满$500 就会送枝红酒
哈哈 其实我地3位都系极少饮酒的 但见到系送就开心饮下 必叫 凯撒沙律 ($108)
↓↓↓ 呢张系刨芝士前 ↓↓↓
呢个芝士大有名堂,,,是Grana Padano
佢个芝士味香浓芝士,,,好有奶香味 芝士舖系生菜上,,,,之后将生菜切散
带子配巴拿马火腿来食都系第一次!!
火腿咸咸地脆脆地包住个带子 外脆内软
而且又带子好清!! 拿坡理蕃茄海鲜炖饭
哇~!! 海鲜多过饭呢~!!
蕃茄令我好开胃tim 综合芝士Formaggi
芝士味好浓,,,咬起来有芝士丝
还有另一种食法,,,就是可以淋上蜜糖食
蜜糖甜甜地加上芝士咸咸地 原来系好一种种好好0既搭配!!
还有个批边胀pop pop~!!