Green West Grows Up Fast🐛. 想变西唔一定要黑面既,嚟依间自称系「茶记」既靓餐厅,食佢最近力推既名物芫茜拉面同样可以!(利申我本身唔钟意都唔特别抗拒芫茜,纯粹系因为我fd生日话想食所以去食,请大家唔好误会我钟意食this thing ☺️) ok well扯远左,等我讲返正题😀. 依度既拉面($82)足料到核爆,啲芫茜多过我户口里面d钱 lol 而系一众配料之中,以牛丸来讲最出色,弹牙得来余蕴强劲,我同个fd都劲钟意!. 至于焦糖菠萝西班牙黑毛猪叉烧($208)真系唔食枉为人☺️话佢系全港最top 叉烧我又唔敢(听闻逸东轩同明阁仲有某间高级黄店酒楼都好好食,未fact check🥴) ,但我够胆话佢系top 5!叉烧入囗即溶系基本,但我最佩服系佢创新煮法,先摆碟摆到成块菠萝咁,再夹d用焦糖烧香左既菠萝蓉系叉烧之间,真系好完美呀🥰.另外游园素鹅($52)都系好开胃而且性价比高既前菜,宣称为游园招牌既浓汤酸菜龙趸球($328)虽然都符合期望,但相比起前三碟,反而令人无乜惊艳之感,或者酸菜鱼本身系太难做得出色的菜肴,食到后期感觉有点太腻。. 但无论点讲都好,如果你经过戏曲
Green West Grows Up Fast🐛

但无论点讲都好,如果你经过戏曲中心,唔来试下依度既叉烧,始终系有啲过意唔去🤭
  • 焦糖菠萝西班牙黑毛猪叉烧
  • 游园素鹅