2022-08-19 121 浏览
约咗朋友喺尖沙咀食午饭,点知佢迟到搞下搞下搞到成三点几先食得饭;佢就介绍一间叫做鲜入围煮嘅花胶鸡汤打边炉比我,听到花胶鸡汤好似好正咁,当然要去试下啦。去到当然就要点个花胶鸡汤啦,跟住再点咗个中山脆肉鲩片,自家制蜂巢冰豆腐,牛骨汁浓汤牛肉丸和唐生菜;咁多嘢食完今晚都唔使食啦!首先个花胶鸡汤嚟都真系好香,滚咗之后服务员就帮我拆散只鸡,咁我哋当然就每人整返两三碗花胶鸡汤先啦!又真系都几甜下,啲鸡肉都唔算鞋,花胶亦都都有6片咁多;跟手就叫服务员加返啲汤落去个煲到,呢啲汤就当然冇之前嘅花胶鸡汤咁甜呀;跟住其他𠮶几样𩠌一齐嚟到,服务员首先就攞咗个酱料盘过嚟,畀我哋自制酱料。我地首先试下啲脆肉鲩鱼片,渌完之后都超爽口,都几新鲜,如果切薄啲同细块啲就更加完美!个冰豆腐索晒啲汤,真系好滋味,好彩我哋留返一碗花胶鸡汤未饮,所以就将啲冰豆腐摆落去索啲花胶鸡汤,哗仲正;再放啲爆汁牛丸落去渌,啲牛丸都真系几有牛味,入面仲带住小小嘅牛骨汤嘅味道,食落去又真系唔错㖞;唐生菜就好爽脆,整体嚟讲都唔错,真系饱到今晚都唔使再食呀!

,听到花胶鸡汤好似好正咁,当然要去试下啦。

咁多嘢食完今晚都唔使食啦!首先个花胶鸡汤嚟都真系好香,
半只花胶鸡汤

花胶都好爽口

酱料盘

,畀我哋自制酱料。我地首先试下啲脆肉鲩鱼片
中山脆肉鲩鱼片

,渌完之后都超爽口,都几新鲜,
中山脆肉鲩鱼片

如果切薄啲同细块啲就更加完美!个冰豆腐索晒啲汤,
自家制蜂巢冰豆腐

牛骨汁浓汤牛丸

入面仲带住小小嘅牛骨汤嘅味道,

食落去又真系唔错㖞;唐生菜就好爽脆
唐生菜

,整体嚟讲都唔错,真系饱到今晚都唔使再食呀!
2022-08-18
用餐时段