2021-10-14
这一间Le Reveur At Flower Market位于旺角太子花园街系一间Cafe店舖,环境以鲜花摆设为主😍,地方虽然唔系好大坐著感觉都好舒适😙,系都影吓相叹吓咖啡相当之正👍!.餐汤青印提子,青苹果及杏仁冻汤红灯笼椒浓汤呢两款餐汤系cafe当日供应,两款餐汤系以一热一冻,热汤味道浓郁带点甜😋,而冻汤味道酸酸甜甜,口感幼滑带点乳酪味道🤔!.慢煮三文鱼配烤茄子 车厘茄及火箭菜,青瓜乳酪汁卖相十分之吸引😮,而去嘅配菜有车厘茄,火箭菜同埋青瓜乳酪汁,三文鱼外皮嫰口,肉质食入口鲜嫰😋,而三文鱼处于半生熟🤔,去嘅酱汁酸酸甜甜三文鱼点吓更加美味😋!.猪鞍配鳗鱼黑醋汁烤罗马生菜呢一款猪鞍大大件望著都唔错🤔去嘅配料有面包粒,蜜桃汁 ,猪鞍食到入口肉质都好腍身又有口感🤔肥瘦恰恰好,而去嘅酱汁味道酸酸甜甜😋更加开谓,食埋D配菜恰恰好!.法式开心果焦糖炖蛋 呢一款焦糖炖蛋卖相吸引😮,系自家制原粒开心果研磨果蓉+原粒覆盆子而制成,望著同以往有D唔同🤔,食到入口口感特别,粒粒口感香口😙又有咬口,味道带有酸酸甜甜炖蛋口感软滑,甜度适中恰恰好😋!.澳式牛奶咖啡 呢一杯咖啡卖相都几好🤔,咖啡味道香而带点浓郁😙,
餐汤
青印提子,青苹果及杏仁冻汤
红灯笼椒浓汤
呢两款餐汤系cafe当日供应,
慢煮三文鱼配烤茄子
车厘茄及火箭菜,青瓜乳酪汁
猪鞍配鳗鱼黑醋汁烤罗马生菜
呢一款猪鞍大大件望著都唔错🤔
法式开心果焦糖炖蛋
澳式牛奶咖啡
呢一杯咖啡卖相都几好🤔,咖啡味道香而带点浓郁😙,而牛奶口感幼滑又带点甜味😋!
苹果茶
呢一壶苹果茶好香苹果味😙,茶嘅味道恰恰好🤔,果茶味道浓淡适中又唔会有苦涩嘅味😋!
*我觉得食物都好有质素,价钱一般,地方环境又唔错👍*