2022-11-23
呢间日式餐厅系喺苏豪区扶手电梯隔离,楼底极高装修主题系恐龙,墙上有恐龙graffiti同好多得意嘅恐龙摆设,好有特色👍🏼我地lunch time过黎,之前已经知道呢间餐厅主打腐皮寿司,但嚟到见到Menu咁多选择,又唔小心拣咗其他嘢🤣牛油蚬肉汤乌冬伴芝麻鸡翼🍜($128) - 呢个餐又几抵食,又有乌冬主食又有鸡翼😁 芝麻鸡翼炸得香胆,蚬肉乌冬上枱已经有牛油香,乌冬烟韧煮得啱啱好,成个餐无乜野可以挑剔😇三文鱼油甘鱼温泉蛋刺身丼🍣($198) - 呢个系朋友食嘅,我偷左佢一片三文鱼黎食,刺身肥美鲜甜,厚切咬落啖啖肉🤤 个饭捞埋少少逗油同温泉蛋食好正!迷你蟹肉忌廉薯饼🦀(跟餐$38) - 呢个系lunch set加钱配嘅,入面嘅蟹肉忌廉香浓,满足🈵虽然我地今次无食到signature腐皮寿司,但set lunch包左2份前菜都有腐皮小食,果然就咁当小食食都好好味😋 下次有机会要夜晚再访,到时一定会叫佢地嘅腐皮寿司,同朋友order几杯酒enjoy一个晚上🍣