餐厅: 181 FORTNUM & MASON
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
入到餐厅坐低, 第一感觉超赞的, 就系超靓既无阻碍维港景色mix餐厅的英式复古feel, 一边品茶一边已经好期待啲食物, 舒适放松既环境慢慢食坐下倾下计! 啲职员服务态度好好咁讲解食物&茶品, tea set 都会配上一壶Fortnum’s 既茶品, 佢既三文治同scone有得refill 😋⛾茶品方面选择了印度香料茶, 冲落杯已经闻到阵阵茶香, 再加入奶成为好正既印度奶茶, 我朋友选择了New Vithanakande特选FBOPF1, 佢对呢只茶赞不绝口, 重想食完系shop买返啲返家饮!🍽食物方面:Tea set 有几款配搭选择, 而我地选择呢种😍 有5款手指三文治 -Norfolk火腿和英式芥末 -青瓜和薄荷忌廉芝士 -鲜鸡蛋蛋黄酱和水芹 -Fortnum’s烟熏三文鱼配鞑靼沙拉酱 -加冕鸡沙律 有2款松饼  -原味松 -提子味松饼 配凝脂忌廉 Fortnum & Mason 草莓果酱与柠檬酪 有5款甜品 -朱古力榛子 -抹茶慕丝 -红莓 -草莓柠檬box -泡芙香草烤Hertfordshire牛柳配薯批不得不赞呢个牛柳配薯批, 佢既靓牛柳好香, 咬落juicy软

🍽食物方面:
Tea set 有几款配搭选择, 而我地选择呢种😍
有5款手指三文治
-红莓
-草莓柠檬box
-泡芙
香草烤Hertfordshire牛柳配薯批

不得不赞呢个牛柳配薯批, 佢既靓牛柳好香, 咬落juicy软熟无筋, 加上面头的香草一齐食会唔停口!🙄👍🏻
Tea set既scone简直系我既至爱, 暖暖地而且似曲奇的脆而里面松, 令我食完又食! 甜品整体都好唔错, 由其印象深刻啲既朱古力榛子非常浓香, 而且唔系死甜😛

食到中段, 重额外可以自由选择Earl grey & Coconut 2种不同味道的蛋糕,由职员推餐车在面前即时切饼放到枱上,整体感觉都媲美五星级的酒店👍🏻

茶餐及下午茶 $588 for 1
*有加一服务费