2019-04-02 239 浏览
当然唔系第一次嚟茶木啦,但系青衣城呢间就系第一次啦,星期五晚,大约等左15分钟就有位👏🏻👏🏻喺外面等嘅时候发现个Menu update左㖞,加咗啲新嘅甜品,亦都加咗啲新嘅食品晚餐,我都系钟意食台式嘅盐酥排骨饭仲有埋卤肉酱同半只卤水蛋,好入味,捞饭👍🏻👍🏻盐酥排骨,外面炸得好脆,里面啲肉仲好juice另外,朋友叫咗盐酥鸡配台式面,因为我挂住食所以唔记得咗影相但系想讲佢嘅台式面同汤底都好好味,汤底系牛肉汤,味道浓而不腻甜品今次叫咗个珍珠芋圆红豆汤,平时多数都会叫蜜糖砖块,但系蜜糖砖块食过好多次啦,所以呢就想试吓新系列嘅甜品果然冇令我失望,我食食下,友人试完一啖,都忍唔住叫咗碗嚟食,睇张相就知道里面材料多啦,而且唔算好甜,好啱我口味下次去青衣城嘅话,我会再去茶木食,原因好简单,仲有好多新嘅甜品同新嘅食品未试

晚餐,我都系钟意食台式嘅盐酥排骨饭

仲有埋卤肉酱同半只卤水蛋,好入味,捞饭👍🏻👍🏻
盐酥排骨,外面炸得好脆,里面啲肉仲好juice

另外,朋友叫咗盐酥鸡配台式面,因为我挂住食所以唔记得咗影相

2019-03-29
等候时间
15 分钟 (堂食)
用餐时段
  • 珍珠芋圆红豆汤