2011-11-23 45 浏览
我谂o系得九龙湾番工或附近既街坊都冇理由唔识哩间茶记, 其实佢就似外卖快餐多过似茶记, 咁佢都有2张枱仔比客人坐既, 我一于算佢入茶记行列. 毕竟哩度d 野都几好食, 直头平靓正! 所以如果我早少少放工既话, 5点左右都会黎帮衬佢, 叹番个下午茶! 下午茶$21 - $23 包饮品, 转冻饮当然都系要加钱啦 +$2. 价钱真系几抵架! 上图: 门面下图: 店内贴满哂餐, 包罗万有, 慢慢睇厨房同水吧都系哩个位.今日叫左个炸鸡脾+腿治跟冻奶茶.只炸脾, 块皮真系炸得好脆, 鸡肉又唔"鞋", 炸得岩岩好, 正!个腿治虽然系大配角, 不过块面包好鬼软熟又涂左d 牛油o系里面, 真系唔错!哩度奶茶就一般啦, 不过但唔会话难饮啰. 事关我试过饮热奶茶有少少"鞋", 所以我通常都会拣冻奶茶, 冇咁觉既. 对奶茶要求高既就唔好点啦.
上图: 门面
下图: 店内贴满哂餐, 包罗万有, 慢慢睇
厨房同水吧都系哩个位.

今日叫左个炸鸡脾+腿治跟冻奶茶.

2011-11-22
  • 炸鸡脾