2019-03-05
今天放假休息,同朋友三个人黎左荃新呢边行下商场,一早就听讲呢边有韩国嘅goobne烤鸡分店,行完街趁人少唔洗排队嘅时候就黎食啦。我地就比较喜欢韩国料理,佢地嘅韩国小食都几多,本来想点埋炒年糕,但系专门黎食烤鸡怕食唔落就无叫到。先点左一个果味蒜香烤鸡,蒜香味好香,加上有点苹果嘅清新味,超好食啰,而且一d都唔硬,入面鸡肉系嫩架,我地两个大胃王一下就食完啦。然后另外再点左个蜜糖咖喱烤鸡,呢两个菜单都是goobne人气款,只系微微有d甜,反面咖喱香味好浓。上次同呀妈去吃goobne佢就特别钟意呢个口味,而且系脆皮嘅口感好好。呀妈话呢个烤鸡比炸鸡健康,仲好食D。哈哈呢个韩式鸡蛋卷每次都要叫架,做到同紫菜包饭一样,鸡蛋的口感是无得顶,鸡蛋有种入口即滆嘅感觉。入面有黄瓜、萝卜、午餐肉、海苔等等 如果钟意淡口味的直接吃就很好吃了,钟意有D味道嘅可以点埋个酱食仲爽。我朋友叫左杯鲨鱼之泪,上次去尖沙咀店就想叫啦,一直心挂挂咁。我点就叫左个蓝莓特饮,新出的冻饮都无饮过,平时又比较钟意食蓝莓。味道都算OK,以为会好酸但其实甜甜地,加冰之后仲好饮。下次仲要黎试埋蓝莓沙冰,个样都好OK岩打卡架。反正三个人印食到捧
果味蒜香烤鸡
蜜糖咖喱烤鸡
韩式鸡蛋卷
蓝莓特饮
味道都算OK,以为会好酸但其实甜甜地,加冰之后仲好饮。下次仲要黎试埋蓝莓沙冰,个样都好OK岩打卡架。反正三个人印食到捧住个肚走,最后仲打包D返去,下次食随时叫外卖又得。