2023-08-10 174 浏览
《三代目 (愉景新城) (荃湾)》今日两个咁啱都系荃湾做完野就去左愉景新城揾食,见到呢间有拉都嘅居酒屋睇睇menu啲野都啱口味就入左去坐😋🍣鲜海胆一日寿司海胆最怕唔新鲜同腥,我地见呢度嘅料理长推介有海胆,增加左叫海胆嘅信心🤪果然无令我地失望,海胆鲜味滑溜,入口即溶👍🏻🍜辛烧豚梅肉拉面(中辣)辣同拉面都系我嘅至爱🧡中辣嘅浓骨汤头对我嚟讲都系湿湿碎,炙烧过嘅叉烧焦香味浓,食落唔会太油腻得嚟肉够厚啖啖肉🍖拉面弹牙入味食完一啖接一啖🍚三盛烧肉丼呢个丼简单啱哂我呢啲咩都想试啲嘅贪心鬼,烟熏鸡肉肉嫩唔老、五花猪肉肥瘦均匀爽口得嚟有肉口感、牛舌够厚腌得够入味,配埋烧汁啲饭两下手脚就成碗清哂🍛🐷和风芥末豚足口感同粤式熏蹄或者猪脚仔有啲类似,肉结实皮爽口弹牙,配埋日式芥末汁好清新。沙律菜虽然只系配角,但都好新鲜好脆口咬落嗦嗦声。🦴炸鸡软骨金黄酥脆嘅外皮,软骨连埋少少鸡油细细粒咁一食就停唔到口,钟意啤一啤嘅一定要叫呢个小食🫶🏻食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5如果你都想试下出色嘅日式居酒屋,记得bookmark定呢间餐厅,约埋三五知己一齐嚟试下👨‍👨‍👧‍👦 地址: 荃湾青
《三代目 (愉景新城) (荃湾)》

🍣鲜海胆一日寿司

🍜辛烧豚梅肉拉面(中辣)

🍚三盛烧肉丼

🐷和风芥末豚足

🦴炸鸡软骨

食物质素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐体验 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5
性价比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

地址: 荃湾青山公路荃湾段398号愉景新城1楼1064-1065号舖

#japan #japanesefood #ramen #don #sandaime #discoverypark #tsuenwan #asianfood #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
鲜海胆一口寿司
炸鸡软骨