2021-03-31 132 浏览
今日同另一半来到荃湾食嘢, 去咗一间地点方便 , 而又很有情调嘅小木屋餐厅,  拍下拖谈下心, 感觉很浪漫, 而且店员态度很友善, 服务态度很良好 不过重点都系食物方面 烧原只波士顿龙虾配果仁香茅茄蓉天使面原只波士顿龙虾大大只 , 啖啖肉,  新鲜得来肉质弹牙 ,原只烧, 香烤味十足, 而且龙虾头还有很多虾膏 , 好似饮紧特浓龙虾汤咁 ,配上果仁香茅茄用天使面, 十分满足龙虾肉只需用一只叉就可以起出嚟 ,对于我钟意食海鲜, 又唔想剥虾壳, 食得很方便, 而且食得很有仪态 香煎鹅肝配苹果蓉香煎咗嘅鹅肝外脆内软, 鹅肝油嘅香味齿颊留香, 配上清甜嘅苹果蓉, 令入口嘅鹅肝唔会觉得太肥腻, 亦都丰富口感 生蚝生蚝好肥美, 好creamy, 有淡淡海水味, 而且仲有柠檬汁茄汁同埋醋汁, 更能生蚝嘅鲜甜味带出 帝王蟹饼配蛋黄芥末酱一上枱已经很吸睛, 蟹饼配上精美嘅伴碟, 以黑色石块碟送上, 未放入口已经很开胃, 一丝丝嘅帝王蟹柳组成一个蟹饼, 入口啖啖都系蟹肉, 真材实料, 蟹饼外层松脆, 内里软绵绵嘅蟹肉丝, 浓郁嘅蟹肉味齿颊留香

不过重点都系食物方面

烧原只波士顿龙虾配果仁香茅茄蓉天使面