2024-10-03 0 浏览
听喺荃湾住嘅友人讲,佢屋企附近有间新派豆乳专门店,呢日经过就食吓啦🤩 餐厅除咗有黄豆制嘅产品,仲有其他甜品同粢饭嘅选择,真系好多元化😎超烟韧豆花 超烟韧系指呢碗甜品嘅配料,有珍珠、芋圆、小丸子,每样都Q弹有咬口😆 奶盖底下就有好浓豆香嘅豆花,集滑溜同烟韧于一身😮 呢个系一个又饱肚又令人开心嘅甜品,见到色彩缤纷嘅芋圆,好赏心悦目啊。多芒西米呢度啲甜品真系每款都咁大兜,除咗食豆花之外,我哋仲嗌咗碗芒果系列嘅多芒西米😙 完全冇改错名,因为入面真系有好多新鲜嘅芒果,仲有晶莹剔透嘅西米,底下嘅汁除咗有淡奶之外,仲有芒果汁,真系芒果味十足啊🥭狂人粢饭每次食呢一间甜品舖,我都会嗌一份粢饭,因为呢度嘅粢饭真系新鲜即整,而且馅料劲满🥰 完全满足到我呀,入面嘅馅料有肉松、榨菜、油炸鬼,新鲜即食真系会有幸福嘅感觉。呢间餐厅真系几有惊喜,原本以为豆乳专门店得豆制品出色,估唔到其他甜品同粢饭都好唔错👍🏻 嚟荃湾就一定要bookmark呢间餐厅啦。

超烟韧豆花
超烟韧豆花