2024-06-09
呢个weekend约咗个港女友人 当然要就吓佢嘅口味 食个港女打卡下午茶啦🤪 嚟咗荃湾呢个商场嘅法国餐厅high tea 我地叫咗份Picnic in Paris🇫🇷 斋听个名都感受到𠮶种浪漫气氛 咸点总共有6款咸点 吞拿鱼他他迷你挞 挞皮几脆🐟 法国乡村冻肉酱多士 冻肉酱质感creamy🍞 番茄芝士迷你蛋批 面头焗至微㶶状态几香口🍳 炸黑松露蘑菇球 入面有超浓郁嘅菇香🍄🟫 西班牙白毛猪火腿 略带点咸香🐷 烟三文鱼蘸酱 配埋脆面包条一齐食🥖甜点呢个set有4款甜品 喺上层位置 一目了然🤪 士多啤梨迷你挞 酸酸甜甜好开胃🍓 榛子朱古力迷你挞 入面系朱古力软心🍫 红桑子马卡龙 味道唔会太甜😗 焦糖饼干口味芝士蛋糕 芝士蛋糕唔会好腻🍰饮品呢个set仲包咗两杯饮品 我哋加咗钱嗌呢度嘅招牌Lemonade🍋 另外朋友就嗌咗杯热latte 佢话叹住咖啡hightea更有风味☕️呢个high tea又好睇又好食🤤 食完呢个周末都开心同放松咗好多
咸点
甜点