2023-03-19
Odelice系一间法式餐厅,环境优美,啱哂约会或商务宴客。佢嘅菜式以精致法式美食为主,食材新鲜同高质素,加上有唔同酒类饮品提供,值得一试。🐌法国香草蜗牛配薯团丸子呢款法国传统菜式真系好出色嘅,蜗牛经过鲜奶油、大蒜、香草同白酒炖煮,味道鲜美香浓。薯团丸子嘅口感都好好,同香草蜗牛配搭得好啱味🐟香煎三文鱼配薯蓉三文鱼煎得好啱味,表皮香脆,内里肉质鲜嫩。薯蓉好滑好软,配埋三文鱼一齐食好满足!🐷香橙烤猪腩配粟米糊猪腩烤得啱啱好,香味扑鼻,口感软嫩多汁,同香橙酱汁一齐食,味道更加香甜。粟米糊浓郁香甜,同猪腩配搭得好啱味,好过瘾!🧇火焰橙酒可丽饼店员系现场点火,整个过程好焕然一新。可丽饼香脆松软,加埋火焰橙酒,味道更加香甜。食完个甜点仲觉得好有仪式感,好好味!🍹Ginger Fizz呢杯 Ginger Fizz 饮品好清爽,时萝嘅香味好浓郁,加埋姜味汽水,味道唔会太甜,够清新,好饮!🥃Pink Martini呢杯 Pink Martini 饮品色彩好靓,红莓香甜酒同菠萝汁嘅味道好平衡,加埋伏特加,味道更加香醇。饮完一杯仲想再饮多杯!
🐌法国香草蜗牛配薯团丸子
🐟香煎三文鱼配薯蓉