2023-07-17 28 浏览
鸡皮饺子:鸡皮整得几薄,炸得香脆又带点烟韧,内馅满满,食落唔油腻。自家手作鸡肉棒:鸡肉棒size 几大支,有肉汁,点上蛋黄同酱汁,蛋黄令口感更嫩滑,味道香浓。牛舌芯:钟意厚切牛舌有口感,牛味香浓,唔韧内里柔软。鸡肝:没有内脏腥味,烤得刚好,外皮微微焦香,入面粉粉的。炸秋葵+冬菇:炸皮又薄又香脆,秋葵炸得干身,冇菜青味,食落唔会湿湿淰淰。冬菇肉厚,肉嫩juice。伊佐木刺身:原条鱼上台,打卡一流。肉质结实有口感,唔系鱼油味重嘅鱼,反而系鲜甜爽口。可以wasabi 配酱油,另外有姜蓉、萝卜蓉,葱花同酸汁提供。比较喜欢点少少酸汁,感觉更清新。辛味噌牛筋锅:牛筋牛腩份量十足,还有不少蔬菜同薯粉,满满一锅大满足。薯粉吸收汤汁后变得QQ又入味,好食。野饮叫左青苹果特饮同生啤。呢度环境充满日本风情,座位阔落,同朋友吹水边食边饮非常舒服。
牛舌芯:钟意厚切牛舌有口感,牛味香浓,唔韧内里柔软。
鸡肝:没有内脏腥味,烤得刚好,外皮微微焦香,入面粉粉的。