5天前 0 浏览
太耐冇食串烧啦,难得生日 朋友问我想食咩,我拣咗一间荃湾出名既串烧店🥰一入到去就爆场😳如果想食嘅朋友记得book 位啦!唔好睇少咁细间铺,串烧种类多到令人眼花撩乱🤣有鸡、牛、猪、蔬菜、蜜糖、海鲜、唐扬类,另外仲有提供面、饭和一品料理!就系完全唔担心唔够饱✨汁烧大葱大葱既甜味同酱汁互相融合,口感软腍✨芝士翠玉瓜爽脆多汁 芝士香浓✨盐烧手羽调味简单 鲜味十足✨盐烧牛舌三大块 相对比其他串烧都冇咁出色✨豚肉露荀卷鲜嫩嘅猪豚肉包住清香嘅露荀 好食!✨汁烧鸡肉大葱汁烧大葱完美 鸡肉少干✨雪梨牛肉卷第一次食尼个配搭雪梨清甜爽脆夹埋牛肉食几解腻✨羊架羊架冇乜膻味,但赢在肉质鲜嫩✨盐烧五花腩相比其他,尼款肉质偏干麻麻地✨明太子芝士鸡肉串咸香微辣明太子酱搭鸡肉几惹味✨月见免冶鸡肉软骨棒鸡肉与软骨口感弹牙,配搭月见蛋黄汁口感更为顺滑✨味噌一口椰菜仔椰花仔口感湿润 少少味噌作点缀 味道更香✨原条肉碎茄子串烧店第一次见唔系用蒜蓉辣椒整,而系配搭肉碎口感更丰富,茄子湿度刚好整体不错✨烧白鳝白鳝外皮香脆,肉质软腍 好食!✨蛋黄酱焗蚝估唔到咁大只🦪蛋黄酱味好浓好match,必嗌之选✨生姜柑桔蜜(热)暖胃润喉✨柠

唔好睇少咁细间铺,串烧种类多到令人眼花撩乱🤣

✨汁烧大葱
大葱既甜味同酱汁互相融合,口感软腍
✨芝士翠玉瓜
爽脆多汁 芝士香浓
✨盐烧手羽
调味简单 鲜味十足

✨盐烧牛舌
三大块 相对比其他串烧都冇咁出色
✨豚肉露荀卷
鲜嫩嘅猪豚肉包住清香嘅露荀 好食!
✨汁烧鸡肉大葱
汁烧大葱完美 鸡肉少干

✨雪梨牛肉卷
第一次食尼个配搭雪梨清甜爽脆夹埋牛肉食几解腻

✨羊架
羊架冇乜膻味,但赢在肉质鲜嫩
✨盐烧五花腩
相比其他,尼款肉质偏干麻麻地

✨明太子芝士鸡肉串
咸香微辣明太子酱搭鸡肉几惹味
✨月见免冶鸡肉软骨棒
鸡肉与软骨口感弹牙,配搭月见蛋黄汁口感更为顺滑

✨味噌一口椰菜仔
椰花仔口感湿润 少少味噌作点缀 味道更香

✨原条肉碎茄子
✨烧白鳝
白鳝外皮香脆,肉质软腍 好食!

✨蛋黄酱焗蚝
估唔到咁大只🦪蛋黄酱味好浓好match,必嗌之选

✨生姜柑桔蜜(热)
暖胃润喉
✨柠檬柚子(冻)
清新既柠檬柚子 好岩夏天饮
2024-12-13