2023-08-29 108 浏览
听荃湾街市介绍联仁街有间开到12点嘅日式串烧店,堂食外卖都可以,性价比ok,选择多,环境干净卫生,好羡慕住附近嘅人呢~题外话,每枱都有送蟹籽青瓜沙律,好肉去咗日本居酒居咁😳酱油鸡全翼鸡全翼偏大只,鸡皮烧到脆皮,肉汁鲜嫩,咬落系有鸡油流出嚟㗎!酱油味道唔会过咸,推介!盐烧牛舌一串3件,烟靭弹牙,盐烧都食得到淡淡牛味豚肉鸡肉蛋卷卖相好吸睛,第一次以呢个配搭嘅串烧,鸡蛋细细一只仲要流心的,外层包咗一块猪肉,食落冇咁油腻,推介!猪肉荔枝卷同上面嘅分别喺入面包原粒荔枝,食落清,甜,爽,唔怕有串烧嘅油腻感,感觉女仔都会喜欢💕火山丼(追加鸡蛋)见到每枱都有叫呢款,一碗份量适合2人分,面头铺满咸白猪肉粒,加上辣椒粉同葱粒,少少辣,饭有落微甜酱汁,食落香口,食得辣又同要啲淀粉质嘅要叫啦~鸡泡鱼干冇烧过龙,刚刚好微焦香,咬落有油香,个人串烧店/居酒居必叫嘅菜式芝士年糕另一款个人最爱小食,一份2粒,正常发挥日见免治鸡肉软骨棒食完上面口痕追加嘅,清楚食到鸡肉与鸡软骨碎,酱汁甜甜地,再蘸点蛋汁,满足呀

题外话,每枱都有送蟹籽青瓜沙律,好肉去咗日本居酒居咁😳

酱油鸡全翼

盐烧牛舌
一串3件,烟靭弹牙,盐烧都食得到淡淡牛味

豚肉鸡肉蛋卷

猪肉荔枝卷

火山丼(追加鸡蛋)

鸡泡鱼干

芝士年糕