2023-12-26
天气一转冻 就好想同友人打返个边炉😝我就拣咗牛大人荃湾分店😉 地点方便 我同友人食咗呢个澳洲极上和牛120分钟放题 呢个餐仲额外送每人两粒澳洲M9和牛牛丸😙 我地拣咗牛大人红烧牛骨锅做汤底 配埋牛肉真系好夹肉类呢个套餐有好多款牛肉可以选择 我地样样都嗌咗试吓 上腹牛五花 SRF美国黑牛后腿肉 安格斯牛小排 安格斯特选牛板腱 质素都中上🐮 不过我就最钟意呢个餐独有嘅澳洲和牛M5牛肩卷 牛肉味浓 油香十足🤣 如果唔食牛肉嘅朋友 都有其他猪 羊同鸡嘅选择🐥 包括有西班牙猪梅肉片 猪雪花肉片 纽西兰羊卷肉同埋花雕酒鸡件✌🏻其他配料 海鲜类有鲜甜海虾 台湾鲈鱼片 海虾新鲜弹牙🦐 仲有好多滑可以拣 呢期特别推介黑松露海鲜浆 唔好睇佢黑鼆鼆 味道都唔错㗎 其他日常都有嘅浆 蟹籽墨汁浆 干贝鲜鱼浆 真味牛肉浆 澎湖花枝浆 质感都唔错 个人最钟意蟹籽墨汁浆 有蟹籽嘅口感就更丰富😗 仲有百配鹅脆肠 牛妈秘制卤牛筋 牛肚同埋大肠 真系卤得好入味🫢熟食放题点少得啲炸物呢🤓 我哋拣咗鬼马松露油条同鬼马老油条 仲有超啱打边炉食嘅爽脆炸鱼皮同即炸午餐肉 另外仲有台式小食嘅选择私房鸭血同真猪小香肠🐷自助区有多种丸类同
肉类
其他配料
熟食
自助区
有多种丸类同埋蔬菜选择🥬 仲有多款汽水同纸包饮品 我就比较钟意饮无糖嘅冷泡茶 呢次我饮咗白桃乌龙同桂花乌龙 两款茶都好清新
最后仲有每人一款甜品 我同友人一人拣咗一款雪糕 为呢餐台式火锅放题画上完美嘅句号 捧住个肚离开啦🤣