2023-09-29
想锯扒唔一定要去西式扒房嘅 去食石烧肉一样可以满足到牛魔王嘅胃口☺️ 呢晚就嚟咗荃湾广场附近嘅石烧牛店食晚餐🍴横膈膜腹肉嚟得呢间餐厅当然要食人气之选啦 本来呢件200g嘅牛肉只系有一至两成熟㗎咋😮 之后将牛肉切开放上石板上面烧 可以根据自己嘅喜好烧至几多成熟😙 呢个横膈膜腹肉一啲都唔韧㗎 烧完仲有肉汁 难怪咁多人钟意食呢碟啦 另外牛肉仲附有三款酱汁 有青酱 红酒牛肉汁 烧汁 三款都各有特色 我就最钟意红酒牛肉汁🍷羽下牛扒呢个系期间限定嘅牛肉 我哋嗌咗300g 呢个牛肉味非常香浓 油脂感满满☺️ 呢个就较横膈膜腹肉有口感一啲 系两种不同嘅享受 放上石板上面烧真系好香💞 另外店员好细心 不是见到我哋块石板唔够热都主动询问驶唔驶换块热啲嘅石板👍🏻 串烧除咗牛扒之外 我同友人仲好钟意食串烧 我哋嗌咗盐烧牛舌芯同埋盐烧白鳝串🐟 白鳝食落口相当有口感 仲要外面烧得好香 牛舌芯非常嫩口 一串有三块同朋友分享就啱啱好套餐选择可以由沙律 薯条 汽水 面豉汤 同埋白饭 入面拣三样 真系点样配搭都得任君选择💕 沙律 呢个日式沙律用咗芝麻酱 仲有一只熟虾🥗 薯条 呢个系我最钟意食嘅粗薯条🍟 真系即叫即炸上碟时候热
横膈膜腹肉
羽下牛扒
串烧
套餐选择
可以由沙律 薯条 汽水 面豉汤 同埋白饭 入面拣三样 真系点样配搭都得任君选择💕 沙律 呢个日式沙律用咗芝麻酱 仲有一只熟虾🥗 薯条 呢个系我最钟意食嘅粗薯条🍟 真系即叫即炸上碟时候热辣辣 汽水 都有几款可以选择 我就拣咗Zero🥤 面豉汤 味道唔算太咸 入面仲有海带 豆腐同埋蚬做材料🍲 白饭仲可以加钱升级要温泉蛋紫菜饭🍳 我哋当然要升级啦 温泉蛋捞埋白饭同埋紫菜真系好好送饭 配埋牛肉食超级正
呢间餐厅有提供围裙 避免石烧牛肉嘅油弹到自己 真系好贴心啊😎