2024-08-27
呢间日本居酒屋真系值得推荐,啲食物唔单止有质素,仲好有特色。舖头装修好有日本Feel。首先,我试咗佢哋嘅**青苹果特饮**,好清新,好啱夏天饮,酸酸甜甜,唔会太腻。跟住老公就试佢嘅**提子烧酌**亦都唔错,酒香浓郁,但又带有提子嘅果味,饮落去好顺口。食物方面,先黎**清汤菜锅**系一个健康之选,汤底清清地,有好多菜,豆腐好滑,食完之后感觉好舒服。再黎**飞鱼籽玉子烧**亦系不可错过嘅一道菜,玉子烧系日式蛋卷,软滑又唔会太甜,加上飞鱼籽嘅香味口感,非常有层次。跟住**海胆甲罗烧**,就系当晚嘅亮点之一。海胆香浓,蟹膏丰富,味道真系一流,食完仲想再嚟多一份。跟住有**串炸**,我哋点咗几款,其中**串炸鸡髀肉**炸得啱啱好,外脆内嫩,唔会太油腻。**日本白板鱼蛋**仲有**墨鱼饼**都唔错,口感弹牙,味道浓郁,唔会有雪藏嘅味道。差啲漏咗提**杂锦刺身**,刺身嘅款式都好丰富,有三文鱼、吞拿鱼、鲷鱼等等,每一款鱼生都好新鲜,肉质鲜甜。带子好鲜甜,加埋佢个牡丹虾刺身好满足。杂锦刺身嘅摆盘都好靓,色彩缤纷,睇落去已经好吸引。每一片刺身都切得厚薄适中,食落去啱啱好。总括嚟讲,呢间居酒屋嘅食物质素都
总括嚟讲,呢间居酒屋嘅食物质素都不错,每一道菜都值得一试。如果你钟意食日本嘢,一定唔可以错过呢度!