2023-12-07 122 浏览
今日同朋友去咗荃湾荃新天地嘅Deer Kitchen食晚餐,见佢哋新推出咗个几靓嘅鸟笼二人套餐,所以嗌咗嚟试一试。餐厅入面嘅环境阔落,摆满咗好多同鹿鹿相关嘅装饰。两人份量嘅鸟笼套餐就好似英式high tea咁分咗几层,不过呢个就梗系冇咁讲究,顶层有沙律、Parma Ham包蜜瓜、迷你芝士蛋糕同迷你macaron,前菜算正常发挥,甜品亦都唔算太甜。中间𠮶层有龙虾汤、明太子蟹肉酥盒、海苔鱿鱼同脆炸鸡翼,龙虾汤味道几浓郁,有几粒龙虾肉,汤亦都非常浓稠。炸鱿鱼同鸡翼都系新鲜炸起,咬落去仲热辣辣。底层有澳洲草饲牛板腱扒同西班牙黑毛猪肉眼,煎牛扒嘅熟成程度啱啱好,唔会有血水,食落亦都有牛味,猪扒都无煎到好干身,都仲有肉汁,配埋蘑菇汁一齐食都唔错。跟餐仲包埋两杯特饮,我哋拣咗蓝色美人鱼同热带果园,两杯都系果汁沟咗梳打气泡水,酸酸甜甜又有气,都几开胃!📍荃湾杨屋道1号荃新天地地下G06-07号舖位置就脚:🍊🍊🍊🍊 餐厅环境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整体CP值:🍊🍊🍊🍊

📍荃湾杨屋道1号荃新天地地下G06-07号舖
位置就脚:🍊🍊🍊🍊