2024-11-25 53 浏览
前排去荃湾睇吓有咩食,本身想食米线,点知经过米线附近有间串烧小店好似几抵食咁!一串$10起!而且佢开到凌晨12点,同埋啲歌都几啱我听🎶坐低嘅时候,佢俾咗个前菜,系带子裙边~细细碟几开胃~然后前菜我哋另外都嗌咗个蟹肉脆皮沙律🥗我觉得佢个卖相几可爱☺️个脆皮有啲似春卷皮,加埋啲青瓜同埋蟹籽口感好丰富!另外我哋都叫咗好多唔同嘅串烧🍢差唔多叫咗20串😂有啲试咗都几好食!同埋佢调味料区有个系柚子盐都几得意!-烧鳗鱼肝🐟 烧鳗鱼食得多,鳗鱼干,真系第一次试!表层微焦带有适中的咸度👍🏽-烧鸡皮🐣呢个系一致认为最好食!烧到金黄酥脆好似食紧薯片咁-盐烧牛骨髓🐮串烧里面比较少见~仲要佢都几大串!咸香味道浓郁-月见免治鸡肉软骨🍗居酒屋必点~靓蛋加上鸡肉软骨,口感丰富多变-蒜蓉封门柳🥩极多蒜!浓郁的蒜香加上封门柳,都冇冚过咗牛嘅味道-芝士流心大啡菇🍄‍🟫口感丰富~我哋影相影咗一段时间切都仲系有流心!-烧午餐肉|烧烧卖其实好似第一次见串烧舖有烧午餐肉🤔食完依两样唔知点解好想食个公仔面🤣佢哋整得啱啱好!另外舖头都有啲串烧喺出边比较少见嘅,例如鸡脚筋同埋烧田鸡!最后我哋都叫咗两杯嘢饮嚟做总结~分别系大话七同埋荔枝烧酎

-烧鳗鱼肝🐟

-烧鸡皮🐣
呢个系一致认为最好食!烧到金黄酥脆好似食紧薯片咁

-盐烧牛骨髓🐮
串烧里面比较少见~仲要佢都几大串!咸香味道浓郁

-月见免治鸡肉软骨🍗
居酒屋必点~靓蛋加上鸡肉软骨,口感丰富多变

-蒜蓉封门柳🥩
极多蒜!浓郁的蒜香加上封门柳,都冇冚过咗牛嘅味道

-芝士流心大啡菇🍄‍🟫
口感丰富~我哋影相影咗一段时间切都仲系有流心!

-烧午餐肉|烧烧卖

另外舖头都有啲串烧喺出边比较少见嘅,例如鸡脚筋同埋烧田鸡!最后我哋都叫咗两杯嘢饮嚟做总结~分别系大话七同埋荔枝烧酎,拎嚟配串烧一流!