2023-01-25 39 浏览
荃湾系觅食好地方,要发掘高质野都唔难😎夜烧站系一间用心经营嘅小店。📍荃湾联仁街18号地舖呢度静中带旺,好适合打工仔放工嚟聚餐。里面空间感足够,夹杂着日西式嘅装潢,好雅致。而食物质素系冇失望过🤩🔻1. 火山丼呢个亲民嘅价钱,加上牛肉碎同生蛋捞埋一齐食,辣得来又几香口,简直一流。🔻2. 猪肉荔枝卷呢个组合系几特别,荔枝嘅清香令猪肉减少油腻感。🔻3. 啤酒薯条作为薯条爱好者,不得不提呢度嘅薯条,有啲似寿X郎嘅脆炸质感,薄皮香脆。佢用明太子酱,食晒成兜都唔觉得好热气!🔻4. 盐烧牛舌厚身牛舌烧到好入味,一咬入去,牛脂味重身。🔻5. 月见免治鸡肉软骨棒搅匀蛋黄之后点烧汁,虽然有少少偏咸,但每一啖都有软骨嘅口感。🔻6. 烧鸡肾食落嘅质感爽口,而且一啲都唔干身。🔻7. 日式烧豆腐豆卜嘅质感加上烧汁同埋木鱼嘅调味,清新依然。🔻8. 天妇罗手打乌冬高质嘅乌冬质感,汤面上有好多炸物脆,加上天妇罗炸得新鲜,有饱肚感之余,滋味重重。🔻9. 豚肉鸡蛋卷好精致,烧香左嘅豚肉片包糖心鸡蛋,做得好出色!

📍荃湾联仁街18号地舖
呢度静中带旺,好适合打工仔放工嚟聚餐。

里面空间感足够,夹杂着日西式嘅装潢,好雅致。

而食物质素系冇失望过🤩
1. 火山丼

2. 猪肉荔枝卷

呢个组合系几特别,荔枝嘅清香令猪肉减少油腻感。

3. 啤酒薯条

4. 盐烧牛舌

厚身牛舌烧到好入味,一咬入去,牛脂味重身。

5. 月见免治鸡肉软骨棒

6. 烧鸡肾

食落嘅质感爽口,而且一啲都唔干身。

7. 日式烧豆腐

豆卜嘅质感加上烧汁同埋木鱼嘅调味,清新依然。

8. 天妇罗手打乌冬

9. 豚肉鸡蛋卷

好精致,烧香左嘅豚肉片包糖心鸡蛋,做得好出色!