2024-01-24 80 浏览
终于跌到10度以下🥶梗系要去食啲驱寒暖胃野平时去上水都系排另一间醉鸡店咁啱发现依间醉鸡米线有边炉打!食落好有惊喜!🔶上等药材花雕火锅汤底 $68劲抵食!有桂圆、杞子同红枣,药材味唔重,酒味好出,饮完一碗汤即刻暖笠笠🥰🔶农场鲜鸡(小)$98鸡件大大旧,由佢地喺煲入面滚,食到最后都仲系嫩口,唔会柴,正!🔶手打墨汁墨鱼丸双拼汕头牛筋丸$60「墨味好出!」一咬落去忍唔住赞叹出声🤣 手打丸弹牙唔会淋/太实,包住粒粒墨鱼,推荐!汕头牛筋丸入面系有肉眼可见既牛汁,爆汁之后有浓浓牛味,嚼劲同鲜嫩并存❤️🔶鲜虾云吞(拼芫茜饺)$38芫茜饺好足料,真系食到芫茜既清香🥰识欣赏既人会好钟意云吞既虾同猪肉既比例都ok🔶超强吸汤炸腐皮王 $38店员见我地一心想饮花雕汤,就推荐我地要啲吸汤小食,另外仲有芋丝、响铃、山根𠮶啲🔶唐生菜$35洗得干净又新鲜份量2人食都好足够🔶菊花蜜 $22味道几浓,清清甜甜,打边炉既下火之选🔶百香果茶 $22 唔会冰多过茶,有果甜味唔会过腻唔知店舖前身系咪甜品店?装修新净,白色为主,坐得好阔落,仲有楼上个层会回访🥰
终于跌到10度以下🥶
梗系要去食啲驱寒暖胃野
平时去上水都系排另一间醉鸡店
咁啱发现依间醉鸡米线有边炉打!食落好有惊喜!

🔶上等药材花雕火锅汤底 $68

🔶农场鲜鸡(小)$98

🔶手打墨汁墨鱼丸双拼汕头牛筋丸$60

🔶鲜虾云吞(拼芫茜饺)$38
芫茜饺好足料,真系食到芫茜既清香🥰识欣赏既人会好钟意
云吞既虾同猪肉既比例都ok

🔶超强吸汤炸腐皮王 $38

🔶唐生菜$35
洗得干净又新鲜
份量2人食都好足够

🔶菊花蜜 $22
味道几浓,清清甜甜,打边炉既下火之选

🔶百香果茶 $22
唔会冰多过茶,有果甜味唔会过腻

唔知店舖前身系咪甜品店?
装修新净,白色为主,坐得好阔落,仲有楼上个层
会回访🥰