2017-08-19 2161 浏览
朋友知道我钟情西班牙菜。佢成日话要约我去试呢间西班牙私房菜。佢赞不绝口。讲左好耐,今日终于夹到时间又 book 到位,展开味蕾之旅。餐厅喺上环楼上铺,门口简简单单。用上黑色同红色主𫍣,贯彻西班牙风味。Open kitchen 可睇到厨师精心为客人制作美食。地下面放左呢张油画,美!餐厅店员很亲切,为我地介绍每道美食。Tomato bread,面包喺由西班牙运到。淸甜脆口,美味呢款 Tapas 好讃 ,店员提议我地要饮个汤底,浓浓鱼香,清甜。接著 Tapas - 墨鱼, 蒜味烤墨鱼配呢个sauce 好好味。绿色sauce 质感似泡沫,有少少辣同番茜味。蒜片虾,浓浓蒜香,蒜片都比我吃光光冻蕃茄汤食完浓味佳肴,要用 sherbet 清新一下味蕾,继续味蕾之旅主莱就喺西班牙海鲜饭, 美味我欣赏呢款甜品,靓靓造型 👍真的一试难忘 的落入凡间的美食。

餐厅喺上环楼上铺,门口简简单单。

地下面放左呢张油画,美!

餐厅店员很亲切,为我地介绍每道美食。

Tomato  bread

Clams  in  green  sauce
Grilled  Cuttle  Fish  with  Garlic  Foam

蒜片虾,浓浓蒜香,蒜片都比我吃光光
Garlic  Shrimp

冻蕃茄汤
Gazpacho

Mixed  fruit  sherbet

主莱就喺西班牙海鲜饭, 美味

Seafood  Paella

我欣赏呢款甜品,靓靓造型 👍
Tiramisu  Foam

真的一试难忘 的落入凡间的美食。
2017-08-14
Tomato  bread