2023-05-01
误打误撞book咗依间葡国菜 真系好有惊喜 无论服务,食物都超高水准。中午店员会whatsapp confirm booking同时会问有冇菜式要订。 因葡国海鲜饭及慢焗原只八爪鱼烹调需时 所以我就先订咗佢先。其实间餐厅位置有啲隐蔽 地舖是买酒 食物 冻肉。 而楼上是餐厅 但坐位有限 必须要预约。餐厅装饰很有特色 一张可坐大约10-11人长台 对著open kitchen可以边食边望住外藉厨师烹调。另外有几个露天座位。点了两个小食马介休及炸鳕鱼条 两个都炸得很香口唔油 马介休既薯仔好香好软 而鳕鱼条我觉得普通咗啲。厨师送咗一碟传统馅饼俾我地 都几好味。主菜吞拿鱼沙律 葡萄牙海鲜饭 慢焗原只八爪鱼 蒜味白酒烩蚬 深海大红虾 烤鸡 葡挞吞拿鱼沙律 正常不特别唔多讲喇葡萄牙海鲜饭 长米 好多汁 唔咸 好夹啲饭好好味慢焗八爪鱼真系好慢焗 一开始已煮 到最后一味菜先上 但好有惊喜 八爪鱼好霖好软味道又好 啲薯仔索咗啲汁好香 蒜味白酒蚬都好味但又唔算特别出色我最钟意系烤鸡 啲肉超滑肉又入味 啲薯仔都好好味大红虾有啲失色 唔关厨师问题应该系啲虾今期来货唔靓啲肉有啲霖马介休即打薯蓉 入面有芫
点了两个小食
厨师送咗一碟传统馅饼俾我地 都几好味。
主菜
吞拿鱼沙律 正常不特别唔多讲喇
葡萄牙海鲜饭 长米 好多汁 唔咸 好夹啲饭好好味
蒜味白酒蚬都好味但又唔算特别出色
我最钟意系烤鸡 啲肉超滑肉又入味 啲薯仔都好好味
马介休即打薯蓉 入面有芫荽葱好香
葡挞真系冇得输 平时唔钟意食葡挞既我都大赞 佢唔甜 有流心效果 个皮仲要系酥皮 即焗即食热辣辣超班
楼下地舖有酒 葡萄牙食品卖 价钱算ok
朋友饭聚chill下饮酒倾计系一个不错选择