📍FreeHcaKe寻日去咗葵广扫街,除咗废水之外,梗系都唔少得甜品la💗行到2楼,见到有条巷仔专卖嘢食,入面有间主打疏乎厘嘅小店,卖相望落劲吸引😍而且有d款式仲配埋雪糕,真系够晒邪恶呀~嚟得扫街都预咗肥㗎la,唔争在食埋呢个🤭🥞Pink Team $50/2pcs 呢款系季节限定口味,而且成个都粉红色咁,真系好少女💕个卖相已经赢晒,打卡一流🫰🏻疏乎厘表面浸满士多啤梨奶盖,味道似士多啤梨糖🍬但口感唔算好fluffy,反而食落好似蛋糕,质感偏干,同平时𠮶d有出入😌𣎴过胜在个配搭非常夹,疏乎厘班戟配上韩国士多啤梨同干果碎,味道酸酸哋,可以中和返奶盖嘅甜腻感👍🏻另外,仲有澳洲云呢拿雪糕,口感超级软滑,同疏乎厘一齐食有冰火交融嘅感觉🧊🔥估唔到雪糕都咁出色😋🍨9 cake旋风 $25雪糕同样系云呢拿味,而配料方面有5个选择:Oreo、聪明豆、香芋麻糬、Nutella 榛子酱同Skippy 朱古力花生💓平时食开Oreo配雪糕,今次就试吓聪明豆la😬呢杯雪糕都几大杯,但溶得好快🫠一开头食落都觉得唔错,聪明豆硬硬哋咁,口感几得意😚但之后越食越甜,而且咬聪明豆咬到好攰,所以个人就唔系好钟意呢个组合🥲朱古
📍FreeHcaKe

🥞Pink Team $50/2pcs

🍨9 cake旋风 $25
雪糕同样系云呢拿味,而配料方面有5个选择:Oreo、聪明豆、香芋麻糬、Nutella 榛子酱同Skippy 朱古力花生💓平时食开Oreo配雪糕,今次就试吓聪明豆la😬呢杯雪糕都几大杯,但溶得好快🫠一开头食落都觉得唔错,聪明豆硬硬哋咁,口感几得意😚但之后越食越甜,而且咬聪明豆咬到好攰,所以个人就唔系好钟意呢个组合🥲朱古力豆配雪糕真系太甜,下次都系食返Oreo🥺

✨整体嚟讲,卖相真系💯,款式又多,而且价钱合理🫶🏻不过如果疏乎厘班戟可以多d空气感、冇咁干身就更好☺️

评分(最多5粒⭐️,✨为0.5)
❣️味道:⭐️⭐️⭐️
❣️环境:⭐️⭐️⭐️✨