去葵涌通常都会去葵涌广场扫街觅食,不过今次约咗旧朋友倾计、聚旧,想静静地坐低落嚟食个饭,一于去葵芳果边食台湾菜。呢间餐厅无论午市或晚市都全部免加一,好抵食。食物种类多样,有主食、面食、小食、炸物同埋台式饮品,全部都系好地道嘅台湾菜式。我哋一人嗌咗个一份主食,一份系面类,另一款就嗌咗饭类,两样都可以试吓嘛~酥炸鸡扒三星葱拌面:一向都好钟情于台湾嘅葱油拌面,油香惹味。配合埋邪恶嘅炸鸡扒,外皮炸到好脆口、干身,鸡扒嘅肉汁都好juicy,perfect match~嘉义鸡肉饭:鸡肉铺满了成碗饭,鸡丝撕得均匀,肉质嫩滑,底下垫住一大块煎蛋,流心状态鸡蛋黄,饭量都好够,尤其对女仔嚟讲。不过呢个蛋黄汁、咸菜、酱汁捞埋鸡丝一齐食,真系特别下饭,不知不觉就食晒成碗饭。

炸鸡扒三星葱拌面:
一向都好钟情于台湾嘅葱油拌面,油香惹味。
嘉义鸡肉饭:
鸡肉铺满了成碗饭,