2023-07-19
蒸海鲜 到蟹仙🥰 想食海鲜 一定会谂起西贡或者鲤鱼门 今次我哋就拣咗九龙城 贪佢够方便 夜晚放工嚟都唔会觉得好急😉蟹仙采用蒸气石锅蒸 仲有职员帮我哋蒸埋添 坐喺度等食就得啦🥰🥰 尊贵海鲜套餐$419/位 澳洲青年龙虾🦞龙虾肉质鲜甜饱满 龙虾膏棉滑🥰 野生奄仔蟹🦀肥美清甜 肉质实正 满满香滑的蟹膏香味 😋 太平洋馒头蟹🦀店员介绍 呢种蟹系海底食微生物长大嘅 几年先有咁大只 肉质鲜嫩😄 台湾九孔鲍鱼肉质鲜美弹牙 🥰 日本野生大赤虾🦐据讲呢只虾系刺身级 用嚟蒸真系一流 啖啖肉 鲜甜无比😋🥰 黄金翡翠螺呢个螺都超大只 蒸到啱啱好 肉质鲜嫩弹牙👍 纽西兰月亮贝鲜甜爆汁 第一次食咁大只嘅月亮贝 唔使点任何酱汁已经好好味😉👏 大西洋野生青口黄肉系乸 白肉系公 长知识 公乸一样正🤣🤣 韩国釜山珍珠蚝🦪好唔系好大只 一样肥美 肉质细致 😌 有机蔬菜篮食完咁多款海鲜 再食返啲菜 清清味蕾 👍👍 粥底一早系海鲜锅底加咗粥底 有猪骨 芋头粒 粟米粒 吸晒所有海鲜嘅精华 最后加咗菜脯粒及葱花 正呀😋😋 椰汁雪燕最后再食埋个甜品就超级完美啦🥰 整体来讲 海鲜高质 职员服务到位 好享受的一餐🥰🥰 🎈蟹仙海鲜蒸
蒸海鲜 到蟹仙🥰
粥底
椰汁雪燕
最后再食埋个甜品就超级完美啦🥰
整体来讲 海鲜高质 职员服务到位 好享受的一餐🥰🥰
🎈蟹仙海鲜蒸气锅 (龙岗道) (九龙城)
九龙城龙岗道2-4号地下
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #香港美食 #香港必食 #hkfoodpic #hkig #food #foodie #foodstagram #foodblogger #meimei #852food #852foodie