同男朋友去深水埗买把电钻😅平时都好少去呢一区,因为人好多,好热,又唔系行得好自在😉行行下又想坐下Hea下🤣去揾下OP有咩好嘅Cafe先🤭🤭🤭其实揾咗几间,都系好多人😅再揾先比我哋揾到你!枫子咖啡!🫵🏻🫵🏻🫵🏻餐厅系好已被认得出嚟,因为佢个风格同其他侧边嘅建筑物唔系好夹😂😂😂餐厅嘅门面同装修系一啲好文青嘅风格,啱哂一众伪文青打卡啦😂😂😂 枫子咖啡系一间好细嘅Cafe🍹对住大窗口𠮶张靓枱已经好快俾人霸咗啦😅坐喺度我觉得有少少似去咗台湾呀😅😅😅佢个Menu都唔系好多选择🤔因为我哋都唔系好肚饿,净系想饮嘢,但系要Meet佢个Minimum Charge,所以我哋嗌咗个吐司同埋两杯嘢饮😂🥑牛油果蟹肉生吐司🥪我呢个牛油果控又食牛油果嘅嘢食🤣今次呢个吐司真系冇得顶,冇得弹!原本牛油果加蟹肉就已经系一个好正嘅配搭,加上佢个吐司系好新鲜好新鲜🥪仲有啲花嘅香味🌸你会觉得系好清新嘅感觉,不过其实我想问啲花系咪食得🤣🤣🤣🍋桂花蜜柠檬梳打🍹我男朋友竟然叫咗呢杯嘢饮😂😂😂佢其实麻麻哋桂花所以佢话觉得一般,但我就超级钟意桂花味❤️我觉得唔太甜,好香桂花味,几好饮🍹推荐👏🏻☕️Latte with Oat Milk🥛味道

🥑牛油果蟹肉生吐司🥪

🍋桂花蜜柠檬梳打🍹

☕️Latte with Oat Milk🥛
味道正常,一饮就知佢都系用依家好兴果只燕麦奶品牌🤭
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸
总结:不过不失嘅一间伪文青Cafe,适合去深水埗行街嘅人唞一唞,或者三五知己聚埋一齐倾吓计☺️☺️☺️佢个牛油果蟹肉生吐司真系出色😋下次有机会试埋佢嘅蛋糕😋
🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸