2020-09-27
疫情关系真系好少外出用餐, 最近终于稍为缓和咗少少, 今日放假就同男朋友出去食lunch啦👏🏾今日就拣咗位于铜锣湾希云街既 食lunch 🤟🏾 餐厅地方唔算大, 座位唔算多, 我地过咗lunch hour大概2:30pm先到, 所以等一阵位就有得入座啦👏🏾餐厅落单电子化, 只需要扫一扫枱上QR code就直接link up到佢地既网站自助落单, 界面清晰, 容易操作👍🏾 🐔自家鲜茄浓汤配炭烧风味鸡扒乌冬($62) + 野生杂菌 ($18)🐮自家自家鲜茄浓汤配牛魔王刀削面($78)趁热饮啖鲜茄浓汤先😱 酸酸甜甜加上微微香草味, 味道偏向西式, 好似饮紧浓郁版罗宋汤🤪 汤底够浓稠所以挂汤能力都非常高, 每一条软硬适中既乌冬同刀削面都能够挂上浓浓蕃茄汤, yummy😋配菜方面, 炭烧风味鸡扒唔错嘅但味道比较普通, 野生杂菌都值得加配, 吸埋d汤食确实唔错, 但牛魔王(牛腩、牛肩) 一定要推介😍 肉既厚薄适中, 口感十足而且软腍, 牛味又浓郁, 配埋蕃茄汤, 完全是perfect
今日就拣咗位于铜锣湾希云街既 [蕃茄仔] 食lunch 🤟🏾
🐮自家自家鲜茄浓汤配牛魔王刀削面($78)