2023-02-02 273 浏览
蕃茄仔地址: 铜锣湾希云街5号地舖#yauyau_铜锣湾又系一间好出名蕃茄汤底嘅面店,呢间试过之后我系蕃茄汤控都会再嚟多几次食呀。🍖🍅自家鲜茄浓汤 芝士澳洲和牛汉堡扒+刀削面 $90个汤底简直不得了,佢用咗好多蕃茄打碎嚟整汤底,茄膏比例上都食唔出,成个浓汤直头就系蕃茄碎咁,最啱用粗面食,可以挂哂啲碎嚟食,好重蕃茄味,少少酸,但系作为蕃茄控系会好钟意呢种酸酸甜甜嘅味。个汉堡扒好香,食落系超越澳洲牛,可以同日本牛有得挥。🍖🍅自家鲜茄浓汤 特级安格斯牛肩胛+上海面 $78个汤就同上面一样啦,不过都要提下大家上海面因为幼身啲,会冇咁挂到啲蕃茄碎。至于啲牛肉都煎得好靓,油香出哂嚟,有用啲靓油花嘅牛肉片嚟整。味道: 4.3/5服务: 3.5/5环境: 3.5/5番兜: 4/5#铜锣湾美食 #美食 #好吃 #instafood #foodstagram #foodphotography #yummy #foodiehk #hkfoodie #foodie #igfood #hongkong #hkfood #港式 #铜锣湾粉面 #蕃茄汤
蕃茄仔
地址: 铜锣湾希云街5号地舖