餐厅: 温野菜 (太古城中心)
资讯:

2023-03-14 2185 浏览
今日去咗温野菜食嘢,好多款肉同酱汁可以拣,仲有汤底可以选择。我拣咗鹿儿岛美猪同鸡腿肉定食,加埋三款自选定食。而且要拣寿喜烧汤底,因为我拣咗和牛汤底,味道唔系特别甜,下次一定拣寿喜烧汤底。肉同酱汁方面,肉都做到好薄切,好易吸晒汤底嘅精华。牛颈脊嘅肉质比较出色,鸡肉都好滑嫩,但猪肉就比较一般啦。酱汁就唔同啦,以前有柚子酱,不过而家冇咗,只有芝麻酱,都好好味。除咗肉之外,仲有两粒猪肉丸,有秋葵味,比我想像中好食。最后试咗阔条面,就算煮很短时间都比较软,个人唔太喜欢,朋友话有啲似河粉。总括而言,温野菜嘅味道唔错,肉同酱汁都好好食,只系汤底可以拣寿喜烧汤底,同埋啲面条唔太啱我嘅口味。