2024-11-11
之前喺网上已经见到KOL推荐呢间日本菜餐厅,牛肉全部都系用咗优良嘅小田牛做特色🐂 舖头宽敞光猛,服务态度又好好~ 我同同事揾午餐时间嚟试吓佢哋嘅lunch set,果然冇令我哋失望😋 💟 小田和牛炭烧昆布生牛肉片 和牛牛肉已经用昆布腌制过,然后再用炭烧嘅方式锁住牛肉嘅营养,咁样唔单止保留住食物原味,肉质仲好鲜嫩多汁!🤤 食落去唔止有牛肉本身浓烈嘅牛肉味,仲有淡淡嘅炭烧味,配搭各种新鲜蔬菜一齐入口,爽脆感十足!生牛肉外表轻轻嘅烧过所以带住少少嘅焦香味,但入面肉质仲好粉红嫩滑,但系一点都唔腥👍🏼 💟 炭烧肋眼和牛扒 肋眼部位嘅和牛纹理清晰,肉质肉眼可见嘅香嫩可口!外表炭火烧烤至微微脆焦,入面嘅大理石纹路汁水丰富,3分熟令成个肉质更加粉嫩诱人,油脂再炙烧后溶化,散发出原本本身嘅牛油香🤤 唔使太多调味就已经超级好食!正👍🏼
💟 炭烧肋眼和牛扒