2023-04-26
出左消费券,即刻约朋友出去尖沙咀行街shopping😆晚餐就去左瑞生酒店楼上嘅the pearl餐厅酒吧到食💖*****STARTERS🐚Seared Hokkaido Scallops $198🍣Smoked Salmon Cheese Rolls $98我地叫左两个前菜share,香煎北海道带子🐚同埋烟三文鱼芝士卷🍣。煎带子超大粒,下面嘅系用枝豆做嘅汁,健康又好味😋三文鱼卷嘅调味偏咸,配埋沙律食就啱啱好啦🥗✨*****MAINS 🐄Braised Australian Beef Cheek $328🐏Grilled Australian Lamb Striploin $158主菜我地就拣左烩澳洲牛面颊🐮同埋烤澳洲西冷羊扒🥩牛面颊配左个和牛薯饼,好惊喜😍牛肉煮得超淋,仲有啲胶原食落口好幸福嘅感觉🤤羊扒都煎左Medium,系好靓嘅粉红色,有少少羊毡味超香😍但食完唔会成口味👍🏻*****DRINKSCOCKTAIL - 🍸1632 $128(Beefeater gin, Cold brew gen-matcha tea, Fresh lemon juice)MOCKTAIL - 🌙Fir
Seared Hokkaido Scallops
STARTERS
Braised Australian Beef Cheek
COCKTAIL - 🍸1632 $128
MOCKTAIL - 🌙First Night $88
(Homemade passion fruit syrup with fresh grape juice)
我叫左杯gin base嘅鸡尾酒,佢调得好fresh好啱我口味🥰朋友唔饮酒就叫左mocktail,系百香果配提子汁,唔会太甜都好好饮👍🏻