🎶 𝕋𝔸ℕ𝕃𝕆 - 𝕋𝕌𝔼ℕ 𝕄𝕌ℕ〰️ 今日Alice同为食妹原本谂住一齐出街撑枱脚☺️去咗虹桥𠮶边觅食,拣咗间有主食又有甜品嘅小店叹吓😃 不过「叹捞」呢间人气店,无论是平日还是假日,都会排哂长龙,所以就外卖拎返屋企慢慢享受🤣🤣🍽 🔹鸡。叹捞(手撕鸡+辣鸡软骨+青瓜)凉皮,爆蒜捞,小辣手撕鸡加咗麻油好香,辣鸡软骨分量都几多,咬吓咬吓好过瘾。青瓜好fresh,好爽口。为食妹拣咗凉皮底,滑滑哋烟烟韧韧😋唔系好食得辣嘅我拣咗小辣,爆蒜虽然食完会口臭,但无咗蒜就差紧啲😆加埋一堆芫茜又香又惹味😋➰🔹芒果🥭芦荟小丸子天气咁热紧系要食番啲冻嘢降吓温😌芒果切细粒方便入口,芒果啱啱好熟透,口感软腍,又甜又香。芦荟、小丸子、西米多重口感好丰富😋食完都几饱肚。➰🔹杨枝金露酸酸甜甜好开胃,成碗都好多芒果同柚子肉,份量都唔少,都几好食🤤 🔹➰🔍 题外话小店唔算好大,所以做外卖为主,住附近嘅街坊不妨帮衬吓💁🏻‍♀️ 为食妹挂住食都无影到相🤭 📌 叹捞 📍 屯门井财街15号金铭大厦地下4号舖
🎶 𝕋𝔸ℕ𝕃𝕆 - 𝕋𝕌𝔼ℕ 𝕄𝕌ℕ

🍽

🔹鸡。叹捞(手撕鸡+辣鸡软骨+青瓜)
凉皮,爆蒜捞,小辣

🔹芒果🥭芦荟小丸子