2017-12-08
话说本人同我老死都系一个虾神!无论生虾熟虾 系虾我哋都欢喜!呢间仲要叫虾栈 一定有d 料到先会有咁既店名! 一于黎一试!一入到去, 见到d 虾仲系活生生咁既, 一叫佢就会即煮, 几唔错wor!够晒新鲜!食虾最紧要新鲜!哩度嘅虾锅有成10款, 真系拣咗我哋成10分钟先拣到,唔好讲笑哈哈 最后我哋拣咗奶油虾锅 哩款特别d,平时少d 食到,真系好期待呀!!每锅300gms, 一上台香到呢!只只都手掌咁大,好鲜甜又多虾膏!食虾膏真系有说不出嘅感动呀啊!奶油味极重, 再加上大头虾啖啖肉, 真系回味无穷! 得9只真系唔够喉啰!佢D 汁好食到可以送饭食! 所以我哋叫咗一个鲁肉饭,哈哈真系好正。仲叫咗蒜蓉高丽菜,虽然$78碟有啲贵,但真系好钟意食台湾嘅高丽菜,而且香港唔系度度都有得食。最后仲叫咗醉鸡卷,哩款菜真系有惊喜!酒味恰到好处,无骨,皮肉分离,而且无肥膏,鸡肉好嫩滑 系我食过咁多醉鸡最好食嘅一间!明明间舖主打虾,但醉鸡竟然咁好食!今日真系好满足呀!!下次一定要再嚟试下其他口味虾锅!
奶油虾
鲁肉饭
蒜蓉高丽菜
醉鸡卷
今日真系好满足呀!!下次一定要再嚟试下其他口味虾锅!