2014-03-10 1137 浏览
冬天除左火锅同烧烤,有一样野都会吸引到我,就系蛇羹但系屋企附近又无蛇王X,所以想下想下又几年今日由鲗鱼涌行到去西湾河,终于揾到间蛇王X,呢间叫蛇王福呢度食蛇有3个餐比你简蛇羹套餐A:$76 糯米饭+蛇汤+蛇羹蛇羹套餐B:$89 蛇汁鸡饭+蛇汤+蛇羹蛇羹套餐C:$114 羊腩饭++蛇汤+蛇羹仲有得加大蛇羹我就简左蛇羹套餐B,因为我想像唔到蛇汁鸡是什么约10分钟就出齐蛇羹虽然说系细SIZE,但系都几多,蛇肉超多,质素就像系瘦肉,但系又无瘦肉咁鞋,味道也像猪肉,加上一些如菇类和木耳之类既配料增加口感,其实你大可当佢系一个足料既碗仔翅,而且无咁咸,味道更天然,加点胡椒粉更香蛇汤十分清,带点药材和肉味蛇汁鸡既味道就好似系咸鸡加点肉汁香气,整体味道不能说出来,因为蛇既味道真系几似猪肉,鸡肉不算很滑但系几有弹性,见佢加左杞子同唔知龙眼既物体,中和了汁既咸味一个人要KO咁多其实都唔易,好在天气够冻
冬天除左火锅同烧烤,有一样野都会吸引到我,就系蛇羹

但系屋企附近又无蛇王X,所以想下想下又几年

今日由鲗鱼涌行到去西湾河,终于揾到间蛇王X,呢间叫蛇王福
呢度食蛇有3个餐比你简

蛇羹套餐A:$76 糯米饭+蛇汤+蛇羹
蛇羹套餐B:$89 蛇汁鸡饭+蛇汤+蛇羹
蛇羹套餐C:$114 羊腩饭++蛇汤+蛇羹

仲有得加大蛇羹

我就简左蛇羹套餐B,因为我想像唔到蛇汁鸡是什么
约10分钟就出齐

蛇汤十分清,带点药材和肉味

一个人要KO咁多其实都唔易,好在天气够冻

2013-12-18