2019-08-20
成日搭车都会经过呢间餐厅,当时未知道佢系餐厅,只系从玻璃窗望到入面既装修有好多假花一直都好好奇想知系乜野既地方,但系又无动力去揾下到底呢度系乜东东最后,有一日好偶然揾到呢度原来系一间餐厅黎,所以就即刻BOOK台黎呢度食个LUNCH 啦先睇 下MENU,最钟意就系有LUNCH SET,有汤有主菜有甜品仲有杯DRINK,由头到尾都食晒感觉好完美睇下系咪好靓呢,真系有好多假花架上菜啦!呢个系CASEAR SALAD好开心有块吞拿鱼,我好钟意食TUNA,好FRESH。份量少少但好开胃,为之后既午餐带来了一个好开始之后就到CARROT SOUP同埋面包CARROT SOUP好好饮,暖暖地唔热,有D酸酸地既味道好CREAMY好杰个面包烘暖左,系香草包黎,呢个包点醋好夹作为一个细胃既人士,其实食到呢度都已经有DD饱LU!今日我㨂既系MUSHROOM RISOTTO WITH BLACK TRUFFLE CREAM SAUCE呢个真系好好食,首先RISOTTO整得岩岩好,唔会太硬。仲要每一啖都好好味又索汁BLACK TRUFFLE CREAM SAUCE好香,成个配搭都系正确好好味唯然份量少少,但系系
睇下系咪好靓呢,真系有好多假花架
Salad
上菜啦!呢个系CASEAR SALAD
甘荀汤
餐包
之后就到CARROT SOUP同埋面包
个面包烘暖左,系香草包黎,呢个包点醋好夹
作为一个细胃既人士,其实食到呢度都已经有DD饱LU!
Mushroom Risottos with black truffle cream sauce
唯然份量少少,但系系食得饱人既
Yoghurt 蛋糕
呢个对我黎讲系成餐饭既主角,因为真系好食,同埋我唔知除左呢度,边度可以买到呢个蛋糕食
呢个蛋糕系YOGHURT整既,食落既质地似系MOUSSE/ CREAMCHEESE 咁,酸酸地又带点甜,加上消化饼咁既底
呢个蛋糕好好食呀
最后餐杯就㨂左冻咖啡,但系我唔记得左影相
冻咖啡又系好高质,唔会有过热既酸味,虽然有咖啡豆既苦,但系系香既,所以根本都称唔上系苦
呢间餐厅既晚市都做得几贵,但系凭lunch 呢个质素我都相信系物有所值