最近又再做返学生,终于嚟到开学日,今日梗系要食返餐好嘢鼓励下自己❣️好开心今日嚟到尖沙咀iSquare的- 喜记蟹将军,他们的海鲜超级高质🦐🦞🦀❣️环境、服务和食物质素都相当高质❣️相当优秀👍🏻👍🏻❣️📌肉蟹🦀大/$850来到喜记蟹将军,当然要食佢哋最出名的肉蟹🤩👍🏻 叫咗呢只大肉蟹,非常新鲜,肉质结实,味道浓郁!最钟意佢哋呢只避风塘炒蟹的烹调手法,相当惹味,一边吃一边舔手指,回味无穷🦀🦀🦀😍📌喜记椒盐富贵虾🦞🦐2只/$640另外叫咗呢两只大飞龙富贵虾🦞,椒盐做法,配合海鲜真是100分👍🏻👍🏻惹味劲香❣️新鲜、爽口、啖啖肉🤩❣️📌蒜茸粉丝蒸扇贝2只/$116另外点了两只大扇贝,扇贝当然是要配合蒜蓉粉丝蒸,蒜蓉香浓,扇贝新鲜可口,粉丝吸入了扇贝的鲜味和精华,入味好吃😋📌蒜茸粉丝蒸蛏子4只/$312大蛏子也跟着扇贝同样做法,鲜甜可口,啖啖肉,吸入了蛏子精华的粉丝同样好吃😋📌青岛🍻$30如此美味可口的海鲜当然要配合啤酒🍻啤啤佢!冰爽清凉,配高质海鲜,我今日真系超满足,超开心🥳!

📌肉蟹🦀大/$850

📌喜记椒盐富贵虾🦞🦐2只/$640