2021-09-19
临近中秋, 除左要做节外, 亦都系大闸蟹既季节。不过食蟹有d 攰, 所以今次拣左食呢个蟹粉餐同爸爸做节😎呢个餐叫11道蟹粉宴,我地订,有买一送一, 除返开 都系$200人头。好抵食。🌟前菜五小碟肴肉,四季豆,鸡丝粉皮,糖醋排骨,素鹅。份量唔细, 可以食个原味先,再等埋之后d 蟹粉酱捞黎食。基本上呢个份有大量蟹肉蟹粉酱, 一d 都唔驶悭!🌟酸辣汤我就梗系觉得ok. 爸爸就觉得有d 辣😅🌟乌金蟹粉伴面呢个面都够弹牙, 唔系淋patpat 个d, 系略嫌有d 单调,因为净系得蟹肉蟹粉捞😂😂🌟蟹肉蟹粉菜心呢个都系唔好出事既野。🌟蟹粉小笼包我最期待既野呀,热辣辣! 入面d 肉睇得出有捞蟹羔既。 正呀!🌟哆唻咪其实系加左虾仁既蟹肉蟹粉, 呢个净食系有d 咸。 佢个建议食法系加馒头, 但个餐又冇跟。 咁我地又食唔哂。 所以将佢加哂去同前菜黎食。 个素鹅加到好似食紧军舰咁 😂😂😂最后上埋个姜茶芝麻汤丸就真系饱到上心口。系抵食既。爸爸表示满意😌😌
不过食蟹有d 攰, 所以今次拣左食呢个蟹粉餐同爸爸做节😎
呢个餐叫11道蟹粉宴,
我地订,有买一送一, 除返开 都系$200人头。好抵食。
🌟前菜五小碟
肴肉,四季豆,鸡丝粉皮,糖醋排骨,素鹅。
🌟酸辣汤
我就梗系觉得ok. 爸爸就觉得有d 辣😅
🌟乌金蟹粉伴面
🌟蟹肉蟹粉菜心
呢个都系唔好出事既野。
🌟蟹粉小笼包
🌟哆唻咪
最后上埋个姜茶芝麻汤丸就真系饱到上心口。
系抵食既。爸爸表示满意😌😌