到旺角上海街买厨房用品,这里超多选择,睇到人眼花撩乱,行行吓都冇心机不如医肚先。离远见到一间细细冰室喜凤冰室就决定入去饮杯嘢先,但坐低后睇吓个餐牌又好似几啱食,最后决定食埋 early dinner 餐牌首页「去骨海南鸡饭 」$70 应该系餐厅嘅主打菜式。碟头饭形式,下层是香茅饭,海南鸡全去骨,鸡皮偏厚咬落不会成口油,鸡肉份量足,脾部份比较滑,鸡胸口感差小小,当然配上泰式蒜蓉汁提味就更美味。盐烧牛脷饭 $60牛脷虽然卖相麻麻地,但系厚切牛脷居然可以煎到外焦香内软稔,简单地以盐调味,又几好食㖞;虽然拣咗蒜蓉汁,但我觉得唔使再点汁都ok 。油菜渌得稔左小小奶茶红豆冰 红豆比例相当多,而且入口软糯香甜;奶茶味和奶比例也不俗,茶味足,甜度啱啱好,我觉得超正,加$8 就可以试到,抵饮!鸳鸯红豆冰 +$8同店员倾开原来佢哋会搞私房菜$400 位有10 道菜,而且免开瓶费和切饼费,一于mark 佢先。

离远见到一间细细冰室

喜凤冰室

餐牌首页「去骨海南鸡饭 」$70

应该系餐厅嘅主打菜式。

盐烧牛脷饭 $60

油菜