2023-11-05 22 浏览
👨🏻‍🍳街坊厨房抵食常餐🙌🏻-平时好少去开呢区 不过因为重阳时节 所以去咗油塘𠮶边 落山时有啲肚饿 咁唯有揾下嘢食啦😃 呢间系屋苑楼下嘅茶餐厅个名好得意 所以误打误撞入咗去食 虽然唔系啲咩特色野 不过好抵食好日常 作为街坊厨房 绝对过之而无不及😌-🦑XO酱海鲜炒乌冬 $53炒乌冬嘅乌冬唔会好淋 唔会炒完一pat pat 料嘅总种都唔少 有虾仁 蟹柳棒 鱿鱼等 不过最令我在意系佢个份量 真系好大碟🥰 细食啲嘅话两个人share 都应该ok🤣 以呢个价钱食到呢个份量喺香港地真系买少见少啦-🐥白胡椒猪肚鸡汤饭 $53呢个有一大碗白胡椒猪肚鸡汤 加一碟白饭 同样系走抵食夹大份路线🤣 汤底顾名思义就是新加坡果款白胡椒加猪肚去煮嘅汤底 加上鸡件🐣 个汤好足料 就咁捞都捞到好多件猪肚同鸡肉😗-📍老友记厨房 (油塘)油塘草园街8号嘉贤居地下6号舖
👨🏻‍🍳街坊厨房抵食常餐🙌🏻
🦑XO酱海鲜炒乌冬 $53

🐥白胡椒猪肚鸡汤饭 $53

📍老友记厨房 (油塘)
油塘草园街8号嘉贤居地下6号舖