(非会员)
2006-05-19 12 浏览
无论以前住天后家现在住太古, 个个week都去祥利食tea, 我地一直都无为意佢叫"祥利", 只叫佢做"阿姐度" "去边度食晏?" "去阿姐度啦" = 去祥利因为楼面全部女将!食物唔算多选择, 食黎食去都系茄牛意, 肠+蛋+沙嗲牛面, 西多士, "老"水牛治等, 但都经常去, 因为人情味同街坊feel, 只要唔系超级多人, 你都可以有排坐, 唔会好似出面其他茶记, 一食完就收晒杯碟赶你走, 阿姐仲时不时过黎倾两咀, 仲有呀, 佢d冷气都几冻, 好舒服!回应前面有位朋友话阁楼系俾阿sir, 都唔系架, 始终有条梯, 阿组上落招呼客好唔方便, 但如果真系多人多到不得了, 佢地先会安排你上去, 至于生客都会尽量安排坐楼下, 费事话佢"招呼不周"㖞!

"去边度食晏?"
"去阿姐度啦" = 去祥利

因为楼面全部女将!