2020-01-10 1178 浏览
去朋友屋企串门,中午佢介绍呢间韩国菜餐厅,去到要等位,5分钟有位,店内光猛,收银处有玩具装饰靠窗4人枱,座位好迫,餐点选择多,有跟餐或散叫!午市好爆场!泡菜(跟餐)大豆芽+辣泡菜,大豆芽是不辣,爽脆清甜,辣泡菜略嫌唔够辣,腌酱又不太挂到在黄芽白处!ok辣豆腐汤面餐:卖相不错,面太淋,像一早渌定几份,到有人客落单时再渌多次,所以太淋,辣汤对我来说唔辣,好在够热,而汤略淡,豆腐几滑,海鲜有连壳虾(ok)青口(ok)同鱿鱼,海鲜不太突出,整体ok鱿鱼小食($55)好辣惹味,辣酱好浓,挂满鱿鱼碎上,鱿鱼弹牙!好味!(可惜我食面,捞饭一流)朋友食:牛肋骨汤饭:炸酱面:柠檬雪碧:食物唔觉得太惊喜,上菜速度极快,我想食嘅小食店员话本身晚市时段先有,佢帮我问咗照比我落单,几窝心!店员对住爆场非常勤快,好快回应,可以八达通比钱街坊韩食
泡菜

辣豆腐汤饭